Zalmlasagne
Ingrediënten
Porties:
4
Bereidingstijd:
65 minuten
600 gr
1
fijngesneden ui
2
wit van prei (in stukken)
200 gr
wortels (in stukken)
2
soeplepels olijfolie
50 gr
boter
50 gr
bloem
25 cl
visbouillon
25 cl
kreeftenbisque
25 cl
room
10 cl
witte wijn
1koffielepel
marjolijn
15
lasagneblaadjes
200 gr
geraspte kaas
cayennepeper
peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stoof de ui, prei en wortels in olijfolie, kruid bij met peper en zout.
Laat de boter smelten, voeg bloem, visbouillon, kreeftenbisque en room toe. Breng tot kookpunt. Voeg de witte wijn, marjolijn, Cayennepeper, peper en zout toe.
Neem een ovenschaal en bedek de bodem met 1/3 van de lasagneblaadjes. Voeg de groenten, zalm en garnalen toe aan de saus. Bedek de lasagneblaadjes met 1/3 van deze saus. Herhaal deze handeling en eindig met een laag lasagneblaadjes en de saus. Bedek met geraspte kaas.
Zet 45 minuten in de oven.
Smakelijk!