Zalm met kruidenkorst, oven gebakken aardappelen en spitskool
Ingrediënten
Porties:
10
Bereidingstijd:
1 uur
1,5 kg
1,5 kg
krielaardappelen
5 cl
olijfolie
1,5 kg
spitskool
100 g
mosterd
1/10 bot
peterselie
1/10 bot
bieslook
1/10 bot
rozemarijn
400 g
chapelure
50 g
boter
cajunkruiden
peper en zout
Bereidingswijze:
Snij de krielaardappelen in 2 en vermeng ze met peper, zout, olijfolie en cajunkruiden. Bak deze 25 minuten in een oven van 180°C. Vermeng de aardappelen af en toe.
Hak de verse kruiden en vermeng deze met de mosterd. Wrijf de mengeling op de zalm en leg deze op een bakplaat. Strooi de chapelure op de zalmporties en bak de zalm af in een oven van 200°c gedurende 15 minuten.
Snij de spitskool in fijne reepjes en bak deze aan in wat boter. Kruid de spitskool met peper en zout. Schik alles mooi op een bord en dien op.
Smakelijk!