Warmgerookte zalm met aardpeerpuree, champignons en erwtencoulis
Ingrediënten
Porties:
10
Bereidingstijd:
60 minuten
10
400g
aardpeer
100g
erwten
500g
champignons
50g
boter
5 dl
melk
5 cl
kippenbouillon
25 cl
olijfolie
scheuten naar keuze
tijm
laurier
peper en zout
Bereidingswijze:
Schil de aardpeer en snij deze in gelijke stukken. Leg ze in melk en voeg de tijm, laurier, peper en zout er aan toe. Breng deze aan de kook. Kook gedurende 40 minuten verder op een laag vuurtje tot de aardpeer mooi zacht is. Giet de aardpeer af en hou een klein beetje van je kookvocht. Cutter de aardpeer fijn en voeg eventueel nog wat kookvocht er aan toe.
Blancheer de erwtjes en schrik af in koud water. Cutter de erwtjes en voeg de kippenbouillon en de olijfolie er aan toe. Steek door een fijne zeef en kruid af.
Snij de champignons en bak deze aan in boter.
Bak de zalm in een oven van 150°C gedurende 4 minuten (volgens dikte). Schik alles op het bord en werk af met enkele scheuten.