Soep van Parmezaan en zeebarbeel
Ingrediënten
Porties:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
1/2
krulandijvie
1
ui
1 eetlepel
rode wijnazijn
2 eetlepels
olijfolie
50 cl
melk
10 cl
droge witte wijn
100 gr
geraspte Parmezaan
1 eetlepel
boter
gehakte bieslook
cayennepeper
peper en zout
Bereidingswijze:
Spoel de krulandijvie en snij in reepjes. Pel de ui en hak fijn, alsook de bieslook en voeg samen met de rode wijnazijn en olijfolie toe aan de krulandijvie. Kruid met peper en zout.
Breng de melk en witte wijn tot het kookpunt en laat inkoken. Hou een beetje parmezaan opzij en voeg de rest bij de melk. Mix alles en kruid met cayennepeper.
Bak de zeebarbeelfilets in de pan. Verdeel de soep in kommen. Verdeel hierover de gehakte krulandijvie en leg de vis erop.
Werk af met de rest van de parmezaan.
Smakelijk!