Schelvis met zoete aardappelstoemp, spruitjes en zoetzure uien
Ingrediënten
Porties:
10
Bereidingstijd:
60 minuten
1,5 kg
1,5 kg
zoete aardappelen
100 g
boter
1,4 kg
spruitjes
100 g
uienringen
30 g
cassonadesuiker
2 dl
olie
1/20 bot
peterselie
1/20 bot
bieslook
1/20 bot
dragon
een scheutje
witte wijnazijn
peper en zout
paprikapoeder
Bereidingswijze:
Kruid de schelvis met peper, zout en paprikapoeder. Bak de schelvis af, ongeveer 15 à 20 minuten op 250°C.
Schil de zoete aardappelen en kook deze 20 minuten op zijn Engels. Giet het water af en stamp de zoete aardappel fijn. Voeg er de boter aan toe en kruid af met peper en zout. Stoom de spruitjes tot deze bijtgaar zijn. Bak de uien aan in wat boter en voeg de suiker er aan toe. Laat de suiker eventjes mee bakken en blus met de witte wijnazijn. Voeg nu de spruitjes bij de uien en kruid met peper en zout.
Voeg de peterselie, de bieslook en de dragon samen met de olie en kruid met peper en zout.
Mix de kruidenmengeling en smaak af. Schik alles mooi op een bord en werk af met de kruidenolie.
Smakelijk!