Scharfilet thermidor met prei en een garnituur van scampi’s
Ingrediënten
Porties:
10
Bereidingstijd:
30 minuten
5
80g
gemalen kaas
600g
prei
50g
boter
30g
roux
20g
mosterd met zaadjes
3 dl
melk
1 dl
kippenbouillon
1 dl
room
1 dl
olijfolie
peterselie
rode pepers
peper en zout
Bereidingswijze:
Snij de gestrekte scharfilet in twee in de lengte. Leg de scharfilet op bakpapier en kruid met peper en zout. Strooi de gemalen kaas op de scharfilet. Bak de scharfilet ongeveer 6 à 8 minuten in een oven op 180°C.
Reinig de prei en snij deze in schuine rondjes. Bak deze aan in wat boter en kruid af.
Meng de melk, de kippenbouillon en breng het geheel aan de kook. Voeg de roux er aan toe en mix de saus. Werk af met de room en de mosterd met zaadjes. Breng op smaak met peper en zout.
Snij de scampi’s in grove stukjes en bak deze kort aan en kruid het geheel af.
Mix de peterselie, de olijfolie, de peper en het zout samen. Plet enkele rode pepertjes grof. Schik alles op het bord.