Roodbaars met ratatouille en couscous
Ingrediënten
Porties:
4
200g
aubergine
200g
courgette
200g
tomaten
1
ui
1 teentje
look
250g
couscous
40g
boter
5dl
bouillon
verse basilicumblaadjes
olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze:
Snijd de aubergines, de courgettes en tomaten in blokjes. Snipper de ui fijn en bak in olijfolie. Voeg het gesnipperde teentje look, de aubergines, courgettes en tomaten toe. Stoof gaar.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de ontdooide roodbaarsfilets erop. Kruid met peper en zout. Bak de roodbaarsfilets in een voorverwarmde oven op 180° gedurende ongeveer 10 minuten (volgens dikte van de filet).
Breng de bouillon tot tegen het kookpunt. Giet de couscous in een schaal en giet de hete bouillon erover. Laat de couscous wellen tot ze al het vocht hebben opgeslorpt. Kruid de couscous met peper en zout. Voeg een klontje boter bij de warme couscous en roer.
Serveer en garneer met basilicumblaadjes.
Smakelijk!