Pladijsfilet meunière met gemarineerde tomaten en gribichesaus
Ingrediënten
Porties:
4
4
1
sjalot
Gele, zwarte en rode minitomaten
Bieslook
Olijfolie
Chardonnay-azijn
Mayonnaise
Krulpeterselie
Ansjovis
Ei
Mosterd
Kappertjes
Gehakte kervel
Augurken
Sla
Peper en zout
Bereidingswijze:
Snij de gele, zwarte en rode mini tomaten in stukken. Marineer ze met een versnipperde sjalot, bieslook, olijfolie en Chardonnay azijn. Kruid bij met peper en zout.
Voor de saus: kook het ei. Versnijd het ei samen met de krulpeterselie, sjalot, ansjovis, kappertjes, kervel en augurken. Meng samen met de mayonaise en mosterd tot je een dikke dressing bekomt. Kruid bij met peper en zout naar smaak.
Kruid de pladijs meunière licht en bak ze krokant in een anti-kleefpan.
Smakelijk!