Pladijsfilet, gestoofde venkel, karnemelkaardappelen en kreeftensaus
Ingrediënten
Wrijf de gastronormen in met wat vetstof en leg er de IJslandse pladijsfilets op. Kruid deze met peper en zout. Meng het paneermeel, de panko en de gemalen Parmezaanse kaas. Strooi deze op de pladijsfilets, besprenkel met wat olijfolie en bak deze +/- 16 minuten in een voorverwarmde oven op 250°C. Open af en toe de oven, zodat het niet te vochtig wordt in de oven.
Bak de venkel aan in wat boter en kruid met peper en zout. Kook de aardappelen, steek door een roerzeef en voeg er de warme karnemelk aan toe. Zet 250 g boter op in een pot en maak er hazelnootboter van. Voeg deze bij de karnemelkaardappelen en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Maak de kreeftensaus en kruid goed af. Napeer de saus onderaan het bord, schik de venkel en leg er de IJslandse pladijsfilet op. Serveer er de karnemelkaardappelen bij en garneer met rivierkreeftenvlees.
Smakelijk!