Penne met zalmblokjes
Ingrediënten
Porties:
100
Bereidingstijd:
30 minuten
14 kg
8 kg
penne
2 kg
gehakte ui
100 g
gehakte look
25 g
gevriesdroogde peterselie
2 l
rode keukenwijn
8 l
tomatenpulp (passata)
4 l
room (eventueel met bindmiddel)
3 dl
bakolie
gemalen zwarte peper
tabasco of chilipoeder
zout
Bereidingswijze:
Verhit de olie tot minimaal 180°C. Bak hierin de gehakte ui en look totdat het begint te bruinen.
Deglaceer de pan met rode wijn en laat dit tot de helft inkoken. Voeg tomatenpulp en room toe en laat alles inkoken.
Breng de saus op smaak met peper, zout en tabasco of chilipoeder. Laat alles verder doorkoken.
Laat de zalmblokjes intussen 6 minuten stomen aan 80°C. Ze mogen nog niet volledig gegaard zijn binnenin.
Voeg de zalmblokjes toe aan de saus, samen met wat peterselie. Roer alles voorzichtig om, maar laat het niet meer koken.
Verlaag de temperatuur naar 80°C.
Laat alles 10-15 minuten staan tot de zalmblokjes mooi gaar zijn.
Kook of stoom de pasta beetgaar.
Smakelijk!