Pasta met mosselen
Ingrediënten
Laat de linguine al dente koken in licht gezouten water. Gebruik niet te veel zout; de mosselen smaken van nature al wat zout. Giet af en hou wat kookvocht aan de kant.
Snipper de sjalotten in fijne stukjes en plet de look. Verzamel alles in een kommetje en zet opzij. Hak de peterselie fijn, en zet ze ook aan de kant. Snij de paddenstoelen in gelijke stukken.
Zorg dat de mosselen goed gewassen zijn en laat uitlekken. Verhit een flinke bodem olijfolie in een ruime kookpot. Stoof de stukjes sjalot en de geplette look in de olie. Voeg ook de peterselie en de paddenstoelen toe. Giet daarna de mosselen in de pot, plaats het deksel er op en laat enkele minuten garen. Controleer af en toe. Als de mosselen gaar zijn, meng je de pasta onder de zeevruchten. Kruid bij naar smaak met peper, werk eventueel af met grof gehakt peterselie en fijngehakte dragon.
Smakelijk!