Pangasius wok met kruidenkaas en groentjes
Ingrediënten
Porties:
10
1,250 kg
400 gr
verse kaas met groene kruiden
1
rode paprika
1
gele paprika
100 gr
peultjes
3
sjalotten
2
preistengels (het witte gedeelte)
300 gr
basmatirijst
2 eetlepels
currypoeder
bakolie
room
olijfolie
zeezout
gebroken zwarte peper
look
kervel
Bereidingswijze:
Maak een marinade van olijfolie, curry, geplette look, zeezout en gebroken zwarte peper. Snij de pangasius in reepjes, schik deze in de marinade en bedek ze met filmfolie. Laat ze vervolgens een nacht trekken in de koelkast.
Verhit wat olie van de marinade in een wokpan en roerbak de fijngesneden groenten. Voeg de gemarineerde pangasius toe en laat alles samen gaar worden door kort aan te stoven.
Haal het geheel uit de wokpan en laat het kookvocht in de wokpan. Voeg de kruidenkaas erbij en laat het smelten op een laag vuur. Meng tenslotte alles kort bijeen en serveer.
Tip: Serveer dit gerecht met basmatirijst en garneer met wat kervelpluksels.
Smakelijk!