Kabeljauwhaasje met puree van prei en biersabayon
Ingrediënten
Kook de aardappelen 15 minuten in kokend, gezouten water.
Bak het wit van prei (in rondjes gesneden) en de helft van de fijngesneden ui met een beetje boter. Pers de helft van de citroen uit en snij de andere helft in schijfjes.
Verwarm de oven voor op 220°C. Plaats het kabeljauwhaasje in een ingevette ovenschaal. Verdeel de citroenschijfjes op de vis, voeg een beetje boter, peper en zout toe. Bak 15 minuten in de oven.
Voor de biersabayon: bak de rest van de fijngesneden ui met een beetje boter. Voeg de bouillon en het bier toe, laat tot de helft inkoken en zeef tenslotte alles. Meng het eigeel met de suiker in een pan, au bain-marie. Voeg geleidelijk de gefilterde jus toe, terwijl je verder blijft roeren. Kruid de saus bij. Maak dit op het laatste moment.
Maak de puree en voeg de gestoofde prei en room toe. Kruid de puree bij met zout, peper en nootmuskaat. Frituur de in julienne gesneden prei. Serveer samen met de puree en vis op een bord. Werk af met een streepje biersabayon. Smakelijk!