Kabeljauw met couscous en tomatensaus

Bereidingswijze: 

Leg de kabeljauw op gastronormplaten met gaatjes en kruid deze met peper, zout en satékruiden. Stoom de kabeljauw +/-20 minuten op 75°C.

Kook de kippenbouillon samen met de tijm en de laurier en breng de kippenbouillon op smaak met peper en zout. Steek de bouillon door en voeg deze bij de couscous. Laat de couscous 5 minuten rusten en maak de couscous los en voeg een scheutje olijfolie er aan toe. Hou de couscous warm. Bak de aubergines en de paprika aan in wat olijfolie en voeg de komijn en de kurkuma er aan toe. Bak de specerijen even mee en voeg de tomaten in stukjes er aan toe. Voeg nu de voorgegaarde kikkererwten er aan toe en kook de groenten een 5-tal minuten door. Breng de groentesaus op smaak met peper en zout.

Plaats de couscous op het bord, leg de kabeljauw er op en overgier rijkelijk met de groentesaus. Werk af met gehakte platte peterselie.