Japanse schar gebakken met zoete sojasaus
Ingrediënten
Porties:
10
Bereidingstijd:
1 uur
10
2 dl
Arachideolie
1,5 l
zoete sojasaus
10g
sesamzaadjes
400g
soba noedels
400g
champignons
400g
selder
400g
wortelen
300g
rode ui
50g
boter
koriander
peper en zout
Bereidingswijze:
Wrijf de bakplaten in met arachideolie en leg de Japanse schar er op. Bak de Japanse schar 3 minuten en kruid de schar met peper. Wrijf de Japanse schar in met de zoete sojasaus.
Strooi de sesamzaadjes over de zoete sojasaus en bak af op 180°C gedurende +/- 10 minuten. Kook de soba noedels 4 minuten in gezouten water en giet af. Besprenkel de noedels met wat arachideolie. Snij de groentjes fijn en bak deze in wat boter bijtgaar aan. Kruid met peper en zout. Schik alles mooi op een bord en dien op. Werk het geheel af met de koriander blaadjes en wat zoete sojasaus.
Smakelijk eten!