Heek delight, stoemp met kruiden
Ingrediënten
Porties:
4
4
1 kg
bloemaardappelen
6 el
gehakte kruiden (dragon, peterselie, dille, ...)
4
lente-uien
100 ml
room
1
sjalot
100 ml
droge, witte wijn
100 ml
visfumet
200 ml
room
50 g
geraspte Parmezaan
Citroenschil
Boter
Nootmuskaat
Peper en zout
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen in licht gezouten water, stamp ze daarna fijn. Voeg de kruiden, de citroenrasp, de lente-ui(ringetjes) en de room toe. Kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.
Stoof daarna het sjalotje, blus met de wijn, voeg de visbouillon toe en laat tot de helft inkoken. Voeg room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Doe de kruidenstoemp in een ovenschaal, maak met een vork ribbeltjes op het oppervlak en bestrooi met de parmezaan. Laat een lekker korstje krijgen onder de ovengrill.
Bak de heek delight 15 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Serveer de gebakken vis op voorverwarmde borden samen met de stoemp. Serveer de saus apart.
Smakelijk!