Flinterdunne kabeljauw op risotto van mosseljus
Ingrediënten
Porties:
10
Bereidingstijd:
45 minuten
750g
500g
risottorijst
1,5 l
bouillon met mosseljus
75g
sjalotten, fijn gesneden
5 cl
droge witte wijn
50g
boter
1 dl
room
25g
geraspte Parmezaan
olijfolie
witte peper en zout
Bereidingswijze:
Snij de kabeljauw in plakjes van 3 à 4 mm en leg ze op een ingevette bakplaat. Kruid met zout en laat 2 uur in de koelkast staan om vocht te onttrekken.
Fruit de sjalotten samen met de rijst aan in olijfolie en blus met witte wijn. Voeg nu de bouillon in 2 tot 3 keren toe tot de rijst gaar is. Werk af met room, boter, Parmezaanse kaas en kruid bij met peper en zout indien nodig.
Stoom de kabeljauw op 75°C. Dresseer de risotto in schaaltjes en leg er vervolgens de plakjes kabeljauw over.
Smakelijk eten!