Burger van hondshaai op Thaise wijze
Ingrediënten
Porties:
10
500 gr
netto hondshaai filet
10
hamburgerbuns
rode currypasta naar smaak
20 cl
arachide olie
fleur de sel
2 dl
mayonaise, neutraal
1
limoen, zeste + sap
1/2 bot
koriander, geciseleerd
10 gr
gember, geraspt
10 gr
suiker
5 cl
vissaus, Thaise
1 theelepel
madras curry
2 eetlepels
kokosmelk
2 cl
soyasaus
Bereidingswijze:
Meng 15cl arachide olie met de rode currypasta en het zout. Marineer daarmee de haaienfilets minstens 3 uur. Bak de filets nadien in de oven op 220°C gedurende 6-8 minuten.
Dressing: mayonaise, kokosmelk, limoen, koriander, gember, suiker, currypoeder en vissaus samen mengen.
Wok de soyascheuten kort met 5 cl arachide olie en blus met soyasaus.
Rooster de buns lichtjes en monteer de burger met de hondshaai, de soyascheuten en de dressing.