Nieuws

  • Mowi investeert in innovatieve snorkelkooien tegen zeeluis

    Vanaf de zomer van 2020 start een project binnen enkele zalmkwekerijen in Noorwegen en Schotland waarbij gebruik gemaakt wordt van zogenaamde “snorkelkooien” die speciaal ontworpen zijn om het besmettingspercentage van zeeluizen op onze zalm te verminderen.

  • “Snelle groei van ASC dankzij het Global Salmon Initiative”, zegt het WWF

    De oprichting van het Global Salmon Initiative (GSI) in 2013 "zorgde voor een snelle opname van ASC-gecertificeerde zalm in de hele sector, wat ertoe geleid heeft dat nu ongeveer 40% van de zalmkwekerijen is gecertificeerd, waaronder 60% van de productie van GSI-leden", volgens een publicatie van het Wereldnatuurfonds WWF.

  • Koude lijn: de ideale oplossing voor regeneratie

    Dankzij de installatie van een krachtige, flexibele productielijn bij ons zusterbedrijf Mowi Lemmer, hebben we ons aanbod in visproducten van topkwaliteit kunnen uitbreiden met een assortiment diepgevroren “Koude Lijn” producten die speciaal ontwikkeld zijn voor regeneratie.

  • Wat eten we in 2050? – deel 3

    De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de laatste opkomende trends op vlak van voeding.

  • Wat eten we in 2050? – deel 2

    De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de volgende 3 opkomende trends op vlak van voeding.

  • Wat eten we in 2050? - deel 1

    De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de eerste 3 opkomende trends op vlak van voeding.

  • GSSI movie

    Nieuwe GSSI video over duurzame vis met Mowi Brugge en Mowi Ierland

    Begin mei lanceerde het Global Sustainable Seafood Initiative (GSSI) hun vernieuwde website en een nieuwe video met de titel ‘Delivering more sustainable seafood for everyone’. Voor de productie van deze video werd onder andere gefilmd bij Mowi Belgium in Brugge en bij Mowi Ierland.

  • ISFA

    Nieuwe publicatie over de betekenis van de zalmsector

    Onlangs publiceerde ISFA (the International Salmon Farmers Association) hun nieuwe rapport “Salmon Farming: Sustaining Communities and Feeding the World”.

  • De Grote VOKA Ondernemingsquiz

    Midden april is de campagne “De Grote Voka Ondernemingsquiz” gestart. Marine Harvest Pieters is één van de ruim 400 bedrijven in gans Vlaanderen die deelnemen aan deze groots opgezette campagne.

  • lay-out website

    Nieuwe "look en feel" website

    Zoals u kunt vaststellen hebben we de lay-out van onze website in een nieuw jasje gestoken.

Pages