Nieuws
Skrei: vis van het seizoen
8 februari 2024Skrei kabeljauw terug tijdelijk in ons assortiment!
De Zeeuwse mosselen komen er weer aan!
28 juni 2023Vanaf donderdag 6 juli 2023 kunnen de heerlijke Zeeuwse mosselen uit bodemcultuur terug bij u geleverd worden.
Kan plantaardige voeding vis vervangen?
3 april 2023Steeds meer mensen kiezen ervoor om plantaardig te eten. Het principe is om minder of geen dierlijke producten te consumeren of om ze toch zo vaak mogelijk te vervangen door granen, bonen, noten, groente en fruit. Is dit wel de juiste keuze?
Noem niet elke kabeljauw zomaar Skrei
9 februari 2023Het vangstseizoen van de skrei is momenteel weer op volle gang. Zoals ieder jaar trekt de kabeljauw vanuit de ijskoude Barentszzee langs de Noorse kust naar de warmere Noorse kust om zich voort te planten in de eilandengroep van de Lofoten en Vesteralen.
Start van het Zeeuwse mosselseizoen
28 juni 2022Het nieuwe mosselseizoen gaat van start!
De maatjes zijn er weer!
10 juni 2022Het seizoen van de Nieuwe Maatjes staat weer voor de deur. Vanaf woensdag 15 juni 2022 kun je deze delicatesse terug geleverd krijgen.
Mowi opnieuw de meest duurzame eiwitproducent
10 december 2021Mowi is voor het derde jaar op rij de meest duurzame eiwitproducent volgens de bekroonde Coller FAIRR Protein Producer Index, gepubliceerd op 1 december.
Vis als essentieel deel van een gezondere voeding
19 mei 2020Zwaarlijvigheid of obesitas is een continue bezorgdheid van de moderne consumptiemaatschappij. Om deze alarmerende trend in te dijken heeft de Hoge Gezondheidsraad die waakt over de volksgezondheid een aantal voedingsadviezen geformuleerd.
Mowi investeert in innovatieve snorkelkooien tegen zeeluis
15 mei 2020Vanaf de zomer van 2020 start een project binnen enkele zalmkwekerijen in Noorwegen en Schotland waarbij gebruik gemaakt wordt van zogenaamde “snorkelkooien” die speciaal ontworpen zijn om het besmettingspercentage van zeeluizen op onze zalm te verminderen.
“Snelle groei van ASC dankzij het Global Salmon Initiative”, zegt het WWF
27 maart 2020De oprichting van het Global Salmon Initiative (GSI) in 2013 "zorgde voor een snelle opname van ASC-gecertificeerde zalm in de hele sector, wat ertoe geleid heeft dat nu ongeveer 40% van de zalmkwekerijen is gecertificeerd, waaronder 60% van de productie van GSI-leden", volgens een publicatie van het Wereldnatuurfonds WWF.