Nieuws
Kan plantaardige voeding vis vervangen?
3 april 2023Steeds meer mensen kiezen ervoor om plantaardig te eten. Het principe is om minder of geen dierlijke producten te consumeren of om ze toch zo vaak mogelijk te vervangen door granen, bonen, noten, groente en fruit. Is dit wel de juiste keuze?
Vis als essentieel deel van een gezondere voeding
19 mei 2020Zwaarlijvigheid of obesitas is een continue bezorgdheid van de moderne consumptiemaatschappij. Om deze alarmerende trend in te dijken heeft de Hoge Gezondheidsraad die waakt over de volksgezondheid een aantal voedingsadviezen geformuleerd.
Ons productieproces van A tot Z
29 april 2020Benieuwd hoe wij omgaan met onze grondstoffen om u een hoogstaand kwalitatief product te bezorgen?
“Snelle groei van ASC dankzij het Global Salmon Initiative”, zegt het WWF
27 maart 2020De oprichting van het Global Salmon Initiative (GSI) in 2013 "zorgde voor een snelle opname van ASC-gecertificeerde zalm in de hele sector, wat ertoe geleid heeft dat nu ongeveer 40% van de zalmkwekerijen is gecertificeerd, waaronder 60% van de productie van GSI-leden", volgens een publicatie van het Wereldnatuurfonds WWF.
Wat eten we in 2050? – deel 3
6 januari 2020De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de laatste opkomende trends op vlak van voeding.