Nieuws
Kan plantaardige voeding vis vervangen?
3 april 2023Steeds meer mensen kiezen ervoor om plantaardig te eten. Het principe is om minder of geen dierlijke producten te consumeren of om ze toch zo vaak mogelijk te vervangen door granen, bonen, noten, groente en fruit. Is dit wel de juiste keuze?
Bijen voor een duurzaam milieu
23 mei 2022Sinds 10 mei 2022 produceren de bijen honing op het terrein van Mowi Brugge.
Groene elektriciteit voor Mowi Belgium
20 januari 2022Klimaatverandering is één van de belangrijkste en meest urgente issues waarmee de wereld geconfronteerd wordt. Ter vergroening van het elektriciteitsverbruik van onze verwerkingsfabrieken is ervoor gekozen om “Garanties van Oorsprong” te kopen.
Mowi opnieuw de meest duurzame eiwitproducent
10 december 2021Mowi is voor het derde jaar op rij de meest duurzame eiwitproducent volgens de bekroonde Coller FAIRR Protein Producer Index, gepubliceerd op 1 december.
Mowi Belgium Brugge is SDG Pioneer!
9 november 2021Op dinsdag 26 oktober werden in Brussel de SDG Pioneer-certificaten uitgereikt door Alex Mejia, directeur van UNITAR, het VN-agentschap voor opleiding en onderzoek.
Award voor Duurzame Held 2021
17 september 2021Mowi Belgium heeft de Award voor Duurzame Held 2021 gewonnen.
Tweede certificering Duurzaam Ondernemen voor Mowi Belgium Brugge
27 juli 2020Voor het tweede jaar op rij is Mowi Belgium in Brugge bekroond met het VCDO-certificaat. VCDO staat voor ‘Voka Charter voor Duurzaam Ondernemen'. Dit jaar ontvingen 37 Vlaamse bedrijven het VCDO-certificaat.
Vis als essentieel deel van een gezondere voeding
19 mei 2020Zwaarlijvigheid of obesitas is een continue bezorgdheid van de moderne consumptiemaatschappij. Om deze alarmerende trend in te dijken heeft de Hoge Gezondheidsraad die waakt over de volksgezondheid een aantal voedingsadviezen geformuleerd.
“Snelle groei van ASC dankzij het Global Salmon Initiative”, zegt het WWF
27 maart 2020De oprichting van het Global Salmon Initiative (GSI) in 2013 "zorgde voor een snelle opname van ASC-gecertificeerde zalm in de hele sector, wat ertoe geleid heeft dat nu ongeveer 40% van de zalmkwekerijen is gecertificeerd, waaronder 60% van de productie van GSI-leden", volgens een publicatie van het Wereldnatuurfonds WWF.
Wat eten we in 2050? – deel 3
6 januari 2020De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de laatste opkomende trends op vlak van voeding.