Nieuws

  • Kan plantaardige voeding vis vervangen?

    Steeds meer mensen kiezen ervoor om plantaardig te eten. Het principe is om minder of geen dierlijke producten te consumeren of om ze toch zo vaak mogelijk te vervangen door granen, bonen, noten, groente en fruit. Is dit wel de juiste keuze?

  • Geslaagde audits voor Mowi Belgium Brugge en Oostende

    De sites van Mowi Belgium in Oostende en Brugge hebben hun jaarlijkse audit afgerond voor de verlenging van hun ASC-, MSC- en GLOBALG.A.P.-certificaat op 8 en 9 september 2020, en zijn beiden geslaagd voor deze audit.

  • Tweede certificering Duurzaam Ondernemen voor Mowi Belgium Brugge

    Voor het tweede jaar op rij is Mowi Belgium in Brugge bekroond met het VCDO-certificaat. VCDO staat voor ‘Voka Charter voor Duurzaam Ondernemen'. Dit jaar ontvingen 37 Vlaamse bedrijven het VCDO-certificaat.

  • Vis als essentieel deel van een gezondere voeding

    Zwaarlijvigheid of obesitas is een continue bezorgdheid van de moderne consumptiemaatschappij. Om deze alarmerende trend in te dijken heeft de Hoge Gezondheidsraad die waakt over de volksgezondheid een aantal voedingsadviezen geformuleerd.

  • Mowi Belgium Oostende vernieuwt BRC- & IFS-certificaat

    Met trots kunnen we melden dat Mowi Belgium in Oostende opnieuw de aangekondigde audit voor BRC & IFS heeft doorstaan.

  • Mowi Belgium Brugge hernieuwt IFS-certificaat met glans

    De IFS-certificering van Mowi Belgium in Brugge is opnieuw verlengd na een onaangekondigde audit die plaatsvond van 2 t/m 5 maart.

  • Koude lijn: de ideale oplossing voor regeneratie

    Dankzij de installatie van een krachtige, flexibele productielijn bij ons zusterbedrijf Mowi Lemmer, hebben we ons aanbod in visproducten van topkwaliteit kunnen uitbreiden met een assortiment diepgevroren “Koude Lijn” producten die speciaal ontwikkeld zijn voor regeneratie.

  • Wat eten we in 2050? – deel 3

    De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de laatste opkomende trends op vlak van voeding.

  • Wat eten we in 2050? – deel 2

    De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de volgende 3 opkomende trends op vlak van voeding.

  • Eet vis voor een hoger IQ

    Vis is niet alleen goed voor hart en bloedvaten, het is ook echt ‘brain food’. Dit werd nog eens bevestigd door een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke online magazine PLEFA van begin oktober 2019.

Pages