Nieuws

  • Tweede certificering Duurzaam Ondernemen voor Mowi Belgium Brugge

    Voor het tweede jaar op rij is Mowi Belgium in Brugge bekroond met het VCDO-certificaat. VCDO staat voor ‘Voka Charter voor Duurzaam Ondernemen'. Dit jaar ontvingen 37 Vlaamse bedrijven het VCDO-certificaat.

  • Vis als essentieel deel van een gezondere voeding

    Zwaarlijvigheid of obesitas is een continue bezorgdheid van de moderne consumptiemaatschappij. Om deze alarmerende trend in te dijken heeft de Hoge Gezondheidsraad die waakt over de volksgezondheid een aantal voedingsadviezen geformuleerd.

  • “Snelle groei van ASC dankzij het Global Salmon Initiative”, zegt het WWF

    De oprichting van het Global Salmon Initiative (GSI) in 2013 "zorgde voor een snelle opname van ASC-gecertificeerde zalm in de hele sector, wat ertoe geleid heeft dat nu ongeveer 40% van de zalmkwekerijen is gecertificeerd, waaronder 60% van de productie van GSI-leden", volgens een publicatie van het Wereldnatuurfonds WWF.

  • Wat eten we in 2050? – deel 3

    De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de laatste opkomende trends op vlak van voeding.

  • Wat eten we in 2050? – deel 2

    De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de volgende 3 opkomende trends op vlak van voeding.

  • Eet vis voor een hoger IQ

    Vis is niet alleen goed voor hart en bloedvaten, het is ook echt ‘brain food’. Dit werd nog eens bevestigd door een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke online magazine PLEFA van begin oktober 2019.

  • Wat eten we in 2050? - deel 1

    De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de eerste 3 opkomende trends op vlak van voeding.

  • 'AboutSeafood' over vis in de voeding - nieuw op YouTube

    Op 22 oktober jl. lanceerde het National Fisheries Institute (NFI)* het nieuwe YouTube kanaal ‘AboutSeafood’.

    Doel van ‘AboutSeafood’ is zowel professionals uit de gezondheidszorg als consumenten voor te lichten over de rol van vis in de voeding.

  • Duurzaam ondernemen wordt beloond

    Op donderdag 20 juni mocht ons bedrijf het VOKA Charter voor Duurzaam Ondernemen (VCDO) van VOKA, het Vlaams netwerk van ondernemingen, in ontvangst nemen. 

  • Mowi Global Cleanup Day in Brugge

    Na het succes van de eerste Global Cleanup Day, in mei 2018, heeft Mowi besloten hiervan een jaarlijkse traditie te maken. Op dinsdag 30 april gingen 31 Mowi Brugge collega’s tijdens de pauze aan de slag met vuilknijpers en vuilzakken om zwerfvuil op te ruimen op het terrein en de omgeving van Mowi Brugge.

Pages