Nieuws
“Snelle groei van ASC dankzij het Global Salmon Initiative”, zegt het WWF
27 maart 2020De oprichting van het Global Salmon Initiative (GSI) in 2013 "zorgde voor een snelle opname van ASC-gecertificeerde zalm in de hele sector, wat ertoe geleid heeft dat nu ongeveer 40% van de zalmkwekerijen is gecertificeerd, waaronder 60% van de productie van GSI-leden", volgens een publicatie van het Wereldnatuurfonds WWF.
Koude lijn: de ideale oplossing voor regeneratie
24 februari 2020Dankzij de installatie van een krachtige, flexibele productielijn bij ons zusterbedrijf Mowi Lemmer, hebben we ons aanbod in visproducten van topkwaliteit kunnen uitbreiden met een assortiment diepgevroren “Koude Lijn” producten die speciaal ontwikkeld zijn voor regeneratie.
Nieuwe GSSI video over duurzame vis met Mowi Brugge en Mowi Ierland
20 mei 2019Begin mei lanceerde het Global Sustainable Seafood Initiative (GSSI) hun vernieuwde website en een nieuwe video met de titel ‘Delivering more sustainable seafood for everyone’. Voor de productie van deze video werd onder andere gefilmd bij Mowi Belgium in Brugge en bij Mowi Ierland.
Nieuwe publicatie over de betekenis van de zalmsector
1 augustus 2018Onlangs publiceerde ISFA (the International Salmon Farmers Association) hun nieuwe rapport “Salmon Farming: Sustaining Communities and Feeding the World”.
De Grote VOKA Ondernemingsquiz
30 april 2018Midden april is de campagne “De Grote Voka Ondernemingsquiz” gestart. Marine Harvest Pieters is één van de ruim 400 bedrijven in gans Vlaanderen die deelnemen aan deze groots opgezette campagne.
Aandacht voor Global Salmon Initiative in The Huffington Post
7 juni 2017The Huffington Post heeft onlangs een uitgebreid artikel gepubliceerd over het Global Salmon Initiative (GSI), waarin een beeld geschetst wordt van de totstandkoming, activiteiten en ambities van het GSI.
Marine Harvest in Nederlands TV-programma Greenproject
11 mei 2017Zondag 7 mei jl. werd op de Nederlandse commerciële zender RTL-7 een special over de Seafood Expo Global uitgezonden.
Uitzending VRT-programma ‘Over Eten’ op Eén - De kleur van zalm
8 mei 2017Woensdag 10 mei a.s. om 20:35 u zendt de VRT op Eén een aflevering van de programmareeks ‘Over Eten’ uit, waarin onder andere een item te zien zal zijn over het onderwerp ‘de kleur van zalm’.
Achter de schermen van de visindustrie
4 mei 2017Naar aanleiding van de Seafood Expo Global, die plaatsvond in de Brusselse Expo van 25 t.e.m. 27 april gaf Pieter Note, plant director van Marine Harvest Pieters in Brugge, een interview aan Bizcover.
De gerookte zalm van Marine Harvest Pieters krijgt erkenning in het wetenschappelijk tijdschrift EOS Tracé
27 januari 2017Tijdens de maand januari stond zalm in de kijker bij het wetenschapsmagazine EOS Tracé. Eén van hun journalisten kwam op bezoek bij de rokerij van Marine Harvest Pieters in Oostende.