Nieuws

  • “Snelle groei van ASC dankzij het Global Salmon Initiative”, zegt het WWF

    De oprichting van het Global Salmon Initiative (GSI) in 2013 "zorgde voor een snelle opname van ASC-gecertificeerde zalm in de hele sector, wat ertoe geleid heeft dat nu ongeveer 40% van de zalmkwekerijen is gecertificeerd, waaronder 60% van de productie van GSI-leden", volgens een publicatie van het Wereldnatuurfonds WWF.

  • GSSI movie

    Nieuwe GSSI video over duurzame vis met Mowi Brugge en Mowi Ierland

    Begin mei lanceerde het Global Sustainable Seafood Initiative (GSSI) hun vernieuwde website en een nieuwe video met de titel ‘Delivering more sustainable seafood for everyone’. Voor de productie van deze video werd onder andere gefilmd bij Mowi Belgium in Brugge en bij Mowi Ierland.

  • Holle Zeeuwse oesters terug beschikbaar

    De ‘r’ zit weer in de maand en dat betekent: oesters eten!

  • ISFA

    Nieuwe publicatie over de betekenis van de zalmsector

    Onlangs publiceerde ISFA (the International Salmon Farmers Association) hun nieuwe rapport “Salmon Farming: Sustaining Communities and Feeding the World”.

  • Zeeuwse mosselen

    Het Zeeuwse mosselseizoen is begonnen!

    Het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuur mosselen is opnieuw begonnen.

  • De Grote VOKA Ondernemingsquiz

    Midden april is de campagne “De Grote Voka Ondernemingsquiz” gestart. Marine Harvest Pieters is één van de ruim 400 bedrijven in gans Vlaanderen die deelnemen aan deze groots opgezette campagne.

  • Skrei label

    Terug op het menu: Skrei

    Het is terug die tijd van het jaar; de visvangst van Noorse skrei is weer aan de gang. Zoals elk jaar legt deze winterkabeljauw grote afstanden af om te gaan paren in de warmere wateren van het Lofoten-gebied.

  • Op zoek naar een eenvoudig voorgerechtje?

    Onze zalmtartaar vormt de inspiratie voor een eenvoudig en smaakvol voorgerechtje op je feestmaal.

  • Inspiratie nodig voor uw feestmenu?

    De bavarois van zalm en roomkaas: hét perfecte aperitiefhapje.

  • Zeeuwse mosselen

    Ze zijn er al ... de Zeeuwse mosselen!

    Het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuur mosselen, uw favoriete mosselen, is opnieuw begonnen.

Pages