Nieuws

  • “Snelle groei van ASC dankzij het Global Salmon Initiative”, zegt het WWF

    De oprichting van het Global Salmon Initiative (GSI) in 2013 "zorgde voor een snelle opname van ASC-gecertificeerde zalm in de hele sector, wat ertoe geleid heeft dat nu ongeveer 40% van de zalmkwekerijen is gecertificeerd, waaronder 60% van de productie van GSI-leden", volgens een publicatie van het Wereldnatuurfonds WWF.

  • GSSI movie

    Nieuwe GSSI video over duurzame vis met Mowi Brugge en Mowi Ierland

    Begin mei lanceerde het Global Sustainable Seafood Initiative (GSSI) hun vernieuwde website en een nieuwe video met de titel ‘Delivering more sustainable seafood for everyone’. Voor de productie van deze video werd onder andere gefilmd bij Mowi Belgium in Brugge en bij Mowi Ierland.

  • ISFA

    Nieuwe publicatie over de betekenis van de zalmsector

    Onlangs publiceerde ISFA (the International Salmon Farmers Association) hun nieuwe rapport “Salmon Farming: Sustaining Communities and Feeding the World”.

  • De Grote VOKA Ondernemingsquiz

    Midden april is de campagne “De Grote Voka Ondernemingsquiz” gestart. Marine Harvest Pieters is één van de ruim 400 bedrijven in gans Vlaanderen die deelnemen aan deze groots opgezette campagne.

  • Aandacht voor Global Salmon Initiative in The Huffington Post

    The Huffington Post heeft onlangs een uitgebreid artikel gepubliceerd over het Global Salmon Initiative (GSI), waarin een beeld geschetst wordt van de totstandkoming, activiteiten en ambities van het GSI.

  • Marine Harvest in Nederlands TV-programma Greenproject

    Zondag 7 mei jl. werd op de Nederlandse commerciële zender RTL-7 een special over de Seafood Expo Global uitgezonden.

  • Uitzending VRT-programma ‘Over Eten’ op Eén - De kleur van zalm

    Woensdag 10 mei a.s. om 20:35 u zendt de VRT op Eén een aflevering van de programmareeks ‘Over Eten’ uit, waarin onder andere een item te zien zal zijn over het onderwerp ‘de kleur van zalm’.

  • Seafood

    Achter de schermen van de visindustrie

    Naar aanleiding van de Seafood Expo Global, die plaatsvond in de Brusselse Expo van 25 t.e.m. 27 april gaf Pieter Note, plant director van Marine Harvest Pieters in Brugge, een interview aan Bizcover.

  • Product manager rokerij Marine Harvest Pieters Oostende

    De gerookte zalm van Marine Harvest Pieters krijgt erkenning in het wetenschappelijk tijdschrift EOS Tracé

    Tijdens de maand januari stond zalm in de kijker bij het wetenschapsmagazine EOS Tracé. Eén van hun journalisten kwam op bezoek bij de rokerij van Marine Harvest Pieters in Oostende.

  • Marine Harvest Pieters in Food Industry magazine

    De rokerij van Marine Harvest Pieters krijgt een uitstekende vermelding in een persartikel van de zoutleverancier Zoutman.

Pages