Nieuws
Koude lijn: de ideale oplossing voor regeneratie
24 februari 2020Dankzij de installatie van een krachtige, flexibele productielijn bij ons zusterbedrijf Mowi Lemmer, hebben we ons aanbod in visproducten van topkwaliteit kunnen uitbreiden met een assortiment diepgevroren “Koude Lijn” producten die speciaal ontwikkeld zijn voor regeneratie.
Nieuwe GSSI video over duurzame vis met Mowi Brugge en Mowi Ierland
20 mei 2019Begin mei lanceerde het Global Sustainable Seafood Initiative (GSSI) hun vernieuwde website en een nieuwe video met de titel ‘Delivering more sustainable seafood for everyone’. Voor de productie van deze video werd onder andere gefilmd bij Mowi Belgium in Brugge en bij Mowi Ierland.
Nieuwe uitgave van het Marine Harvest Salmon Farming Industry Handbook
30 augustus 2018De 2018 editie van dit handboek geeft de lezer een uitgebreid en diepgaand inzicht in alle aspecten van de zalmkweeksector.
Harvard Medical School zegt: “Eet zalm!”
17 mei 2018In een artikel dat onlangs werd gepubliceerd door Harvard Medical School, onderdeel van de wereldwijd alom gerespecteerde Harvard Universiteit, staat zalm bovenaan de top 5 van voedingsmiddelen die je liefst dagelijks zou moeten eten.
Zalm draagt bij tot goed humeur
8 december 2017Opkikker nodig? Zalm eten geeft je humeur een natuurlijke boost én is nog gezond ook.
Noorse zalm is veilig
10 november 2017In 2016 onderzocht het Noorse Instituut voor Voedings- en Seafood-onderzoek (NIFES) ruim 13.000 kweekvissen – waarvan 90% zalm – en de conclusie van dit omvangrijke onderzoek is dat Noorse kweekvis veilig gegeten kan worden.
“Laat ze maar zalm eten”, zegt Singaporese minister
19 juli 2017De Singaporese minister van Handel en Industrie raadt ouders aan hun peuters dagelijks anderhalve theelepel zalm te geven omdat dit ‘evenveel DHA* bevat als 30 flesjes opvolgmelk’.
Aandacht voor Global Salmon Initiative in The Huffington Post
7 juni 2017The Huffington Post heeft onlangs een uitgebreid artikel gepubliceerd over het Global Salmon Initiative (GSI), waarin een beeld geschetst wordt van de totstandkoming, activiteiten en ambities van het GSI.
Nu beschikbaar: Marine Harvest Salmon Farming Industry Handbook 2017
22 mei 2017Onlangs heeft Marine Harvest de nieuwste editie van het Salmon Farming Industry Handbook gepubliceerd.
Uitzending VRT-programma ‘Over Eten’ op Eén - De kleur van zalm
8 mei 2017Woensdag 10 mei a.s. om 20:35 u zendt de VRT op Eén een aflevering van de programmareeks ‘Over Eten’ uit, waarin onder andere een item te zien zal zijn over het onderwerp ‘de kleur van zalm’.