Nieuws

  • Skrei: vis van het seizoen

    Skrei kabeljauw terug tijdelijk in ons assortiment!

  • De Zeeuwse mosselen komen er weer aan!

    Vanaf donderdag 6 juli 2023 kunnen de heerlijke Zeeuwse mosselen uit bodemcultuur terug bij u geleverd worden.

  • Kan plantaardige voeding vis vervangen?

    Steeds meer mensen kiezen ervoor om plantaardig te eten. Het principe is om minder of geen dierlijke producten te consumeren of om ze toch zo vaak mogelijk te vervangen door granen, bonen, noten, groente en fruit. Is dit wel de juiste keuze?

  • Noem niet elke kabeljauw zomaar Skrei

    Het vangstseizoen van de skrei is momenteel weer op volle gang. Zoals ieder jaar trekt de kabeljauw vanuit de ijskoude Barentszzee langs de Noorse kust naar de warmere Noorse kust om zich voort te planten in de eilandengroep van de Lofoten en Vesteralen.

  • Start van het Zeeuwse mosselseizoen

    Het nieuwe mosselseizoen gaat van start!

  • De maatjes zijn er weer!

    Het seizoen van de Nieuwe Maatjes staat weer voor de deur. Vanaf woensdag 15 juni 2022 kun je deze delicatesse terug geleverd krijgen.

  • Vis als essentieel deel van een gezondere voeding

    Zwaarlijvigheid of obesitas is een continue bezorgdheid van de moderne consumptiemaatschappij. Om deze alarmerende trend in te dijken heeft de Hoge Gezondheidsraad die waakt over de volksgezondheid een aantal voedingsadviezen geformuleerd.

  • Mowi investeert in innovatieve snorkelkooien tegen zeeluis

    Vanaf de zomer van 2020 start een project binnen enkele zalmkwekerijen in Noorwegen en Schotland waarbij gebruik gemaakt wordt van zogenaamde “snorkelkooien” die speciaal ontworpen zijn om het besmettingspercentage van zeeluizen op onze zalm te verminderen.

  • Koude lijn: de ideale oplossing voor regeneratie

    Dankzij de installatie van een krachtige, flexibele productielijn bij ons zusterbedrijf Mowi Lemmer, hebben we ons aanbod in visproducten van topkwaliteit kunnen uitbreiden met een assortiment diepgevroren “Koude Lijn” producten die speciaal ontwikkeld zijn voor regeneratie.

  • Wat eten we in 2050? – deel 3

    De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de laatste opkomende trends op vlak van voeding.

Pages