Julie Ciers

Voorstelling koude lijn gamma

Marine Harvest Pieters heeft een assortiment producten die specifiek geschikt zijn voor regeneratiekeukens.

Het assortiment bevat  gegaarde producten, die bij regeneratie geen wateruitstoot hebben en toch sappig en smaakvol blijven. Door het ontbreken van wateruitstoot is de vis zonder probleem te combineren met andere maaltijdcomponenten of sauzen.

Dit gamma noemen we het “koude lijn assortiment”. Het bevat zowel natuurproducten, zoals zalm, kabeljauw, koolvis, pangasius, … als gecoate producten zoals gepaneerd en voorgebakken Alaska pollak filet, nuggets, lekkerbekjes,… . We werken op dit moment nog enkele concepten uit in voorgegaarde vorm, zoals de gratino (met kaas gegratineerd) of een gegaarde burger.

Deze producten zorgen ervoor dat de grootkeukens die in koude lijn werken deze maaltijdcomponenten direct kunnen inzetten bij de assemblage van hun maaltijden.

Deze evolutie heeft twee facetten : enerzijds ligt de prijs van deze gegaarde maaltijdcomponenten een stuk hoger dan de klassieke ‘rauwe’ porties: de prijs bevat de kost van het garen in industriële omgeving, weliswaar met een optimaal rendement en efficiënte productie. Anderzijds zorgen ze ervoor dat de keuken de zorg en kwaliteit voor een gevarieerde en hoogwaardige maaltijdbeleving aan de klanten kunnen bieden. De tijd die vrijkomt door het wegvallen van het garen kan benut worden om extra creativiteit in het gerecht te brengen. Wat door de industrie aangeleverd wordt zijn tenslotte enkel de bouwstenen van een gerecht, waarmee de chef kok aan de slag kan om het zijn finale uitwerking en uitzicht te geven.

Meer info vindt u op onze productpagina.