Kayleigh Segaert

Vier de maand van de liefde met Skrei

Traditiegewijs staat de maand februari volledig in het teken van de liefde. Alle chefs creëren een sappig menu voor Valentijn, en daarbij kan een liefdesvis natuurlijk niet ontbreken, toch?

Skrei, de liefdesvis

Skrei is een kabeljauwsoort die we herkennen aan hun specifieke jaarlijkse traditie. Vanuit de Barentszzee keren miljoenen kabeljauwen elk jaar terug naar hun geboortewateren in Noorwegen voor de paartijd. Die vindt steeds plaats binnen de maanden januari, februari en maart. De vissers kijken er jaarlijks naar uit!

Hoe herken je skrei?

Skrei verschilt qua uiterlijk niet van een ‘normale’ kabeljauw. U kunt ze wel herkennen aan hun keurmerk. Hiermee kan aangetoond worden dat de skrei volgens de regels gevangen en geëxporteerd is, en daarnaast ook nog een goede kwaliteit garandeert.

De traceerbaarheid is zeer belangrijk bij het keurmerk. Via een officiële verklaring kan de vishandelaar steeds aantonen in welke zone de vis gevangen werd en door welke vissersboot.

Feestmenu

Het visvlees van de skrei is spierwit en heeft een stevige, lekkere structuur. In principe kan skrei klaargemaakt worden zoals elke kabeljauw: bakken, grillen, stomen, drogen, roken, frituren en zouten. Kortom: eindeloze mogelijkheden voor een liefdevol gerecht.

Skrei bij Mowi Belgium

Vanaf deze week bieden wij terug skrei aan en kunt u deze bestellen. Hou zeker ook onze verspromoties in de gaten van 10 tot 14 februari; voor uw perfecte valentijn!