Kayleigh Segaert

Tweede certificering Duurzaam Ondernemen voor Mowi Belgium Brugge

Voor het tweede jaar op rij is Mowi Belgium in Brugge bekroond met het VCDO-certificaat. VCDO staat voor ‘Voka Charter voor Duurzaam Ondernemen'. Dit jaar ontvingen 37 Vlaamse bedrijven het VCDO-certificaat.

 

 

Het VCDO-certificaat 2020 van Mowi Belgium Brugge

De audit van het programma voor duurzaam bestuur van Mowi Belgium vond plaats in maart 2020. De auditresultaten werden vervolgens beoordeeld door een deskundig evaluatiecomité dat beslist over de toekenning van de certificaten.

In het kader van het VCDO-programma voor duurzaam ondernemen heeft Mowi Belgium zich ertoe verbonden minstens 10 acties per jaar uit te voeren om bij te dragen aan de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. De uitvoering van dit actieprogramma wordt jaarlijks onafhankelijk gecontroleerd. Mowi België heeft al twee jaarlijkse audits voor het VCDO-duurzaamheidshandvest met succes doorstaan ​​en bevindt zich momenteel in het derde jaar van het programma.
 

Onder voorbehoud van drie succesvolle audits op rij en bijdragen aan alle 17 SDG's in de loop van deze drie jaar, kan Mowi Belgium volgend jaar ook het internationaal erkende UNITAR SDG Pioneer-certificaat ontvangen.

Dit tweede jaarlijkse certificaat is het resultaat van geweldig teamwork en de steun van alle collega's om het actieplan te realiseren. Hartelijk dank en felicitaties aan iedereen die heeft bijgedragen.