Kayleigh Segaert

Topscores van TestAankoop voor gerookte zalm van Marine Harvest Pieters Oostende

Onlangs werden 22 soorten gerookte zalm door Testaankoop getest. Het resultaat: De volledige top 5 wordt gevormd door gerookte zalm die door onze vestiging in Oostende geproduceerd wordt.

Testaankoop is een Belgische non-profit consumentenorganisatie en -magazine die regelmatig resultaten van vergelijkende tests van producten en diensten publiceert en het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding aanwijst.

De 22 beoordeelde zalmproducten worden verkocht in de Belgische winkels en werden een aantal maanden geleden getest op: prijs per kg, nettogewicht, etikettering, contaminanten en residuen, microbiologie, omega 3 (EPA + DHA), natriumgehalte en smaak.

De top 5 wordt aangevoerd door BONI Selection Wildgerookte zalm van Colruyt en gerookte Noorse zalm van Delhaize, waardoor ze als kwalitatief zeer goede producten aangeprezen worden.

Conclusie van TestAankoop: “Zalm mag dan wel een erg vette vis zijn, hij levert een flinke dosis omega-3 vetzuren. Zet hem dus gerust wat vaker op het menu.”

MH Zalm

En daar zijn wij het uiteraard van harte mee eens!