Julie Ciers

Seafood Watch ‘promoveert’ ASC-zalm en ASC-tilapia tot ‘goed alternatief’

ASC-gecertificeerde zalm heeft begin juni jl. de aanbeveling ‘goed alternatief’ gekregen van het Seafood Watch programma, dat wereldwijd erkend wordt als een van de meest gerespecteerde bronnen van informatie over duurzame vis en seafood. Hun aanbevelingen zijn het resultaat van een veelomvattende beoordeling van de milieu-impact van visserijen en aquacultuuractiviteiten.

Met deze nieuwe aanbeveling krijgt ASC-gecertificeerde zalm de erkenning dat deze voldoet aan een groot deel van de richtlijnen van Seafood Watch voor duurzame productie van vis en seafood.

In bijgaande factsheet over de erkenning voor ASC-zalm leest u meer over Seafood Watch en over de inhoud van de ASC-standaard. Zalmkwekerijen die voldoen aan de ASC-standaard moeten aantonen dat ze hun invloed op water, natuur en milieu minimaliseren en dat ze een goede werkgever en ‘goede buur’ zijn binnen de gemeenschappen waarin zij werken.

Eind juni werd ook ASC-gecertificeerde tilapia door Seafood Watch erkend als gelijkwaardig aan of beter dan hun ‘Good Alternative’ inschaling. Opnieuw een erkenning voor de robuustheid van de ASC-standaard voor verantwoord gekweekte vis, die leidt tot belangrijke verbeteringen op het vlak van duurzaamheid. In bijgaande ‘farmer’s story’ leest u hoe Regal Springs omgaat met sociale en ecologische duurzaamheid. Regal Springs is absolute voorloper op deze terreinen en is al jaren onze vaste leverancier van – ASC-gecertificeerde – tilapia.

Monterey Bay Aquarium Seafood Watch

Over Seafood Watch

Seafood Watch is een initiatief van Monterey Bay Aquarium in Monterey, California. Dit is een non-profit, openbaar aquarium, dat als missie heeft ‘to inspire conservation of the ocean’. Monterey Bay Aquarium wordt door velen gezien als een van de meest vooraanstaande organisaties voor de bescherming van de oceanen en op het gebied van educatie over dit onderwerp.

Het Seafood Watch programma is opgezet om consumenten en bedrijven te helpen bij het kiezen van vis en seafood die op verantwoorde wijze wordt gevangen of gekweekt, zodat de oceanen gezond blijven, nu en voor de toekomstige generaties.

In onze webshop vindt u het aanbod aan ASC-gecertificeerde zalm en andere ASC-gecertificeerde vis- en seafoodproducten van Marine Harvest Pieters.