Julie Ciers

Prijsuitreiking kookwedstrijd grootkeukenkoks

Op 27 september vond de prijsuitreiking van de “kookwedstrijd voor grootkeukenkoks” in samenwerking met de West-Vlaamse en Oost-Vlaamse grootkeukenkoks plaats. Voor deze tweede editie lag de nadruk op convenience, gourmet burgers en de wereldkeuken.

De prijsuitreiking ging vergezeld van een toelichting omtrent huidige trends in de voeding, een culinaire omkadering van de degustaties en een gezellige receptie.

Uit de creatieve inzendingen werden gekozen: Geert Schepens (directiemaaltijd), Piet Vanden Berghe (dagmenu), Patrick Pollentier (wereldkeuken), Nadine Vermeire (convenience), Axel De Winne (gourmet burger).

Directiemaaltijd: Hondstong met venkelcrème en Ricard

Dagmenu: Lomfilet met ratatouille in bladerdeeg

Wereldkeuken: Opgevuld pladijsrolletje / Oosterse noedels / bouillon van pompoen met kokosmelk en citroengras / Bladerdeeg met sesam

Convenience: Slaatje van gemarineerde zalm, herbes de provence met sinaasappel

Gourmet burger: Scampi burger met een pittig hart