Julie Ciers

Pieters biedt u steeds meer keuze in duurzame MSC vis

Duurzaamheid is een steeds aan belang winnend thema in onze wereld.
Of het nu gaat om duurzaam transport, duurzame energie, of duurzame voeding, het thema is brandend actueel.

En terecht ook natuurlijk!
Willen we onze achterkleinkinderen nog laten meegenieten van al het moois dat wereldwijd te bewonderen valt, dan moeten we ons bewust zijn van onze eigen handelingen.

Wij bij Marine Harvest Pieters zijn ons terdege bewust van onze verantwoordelijkheid op dit vlak, en onderwerpen ons assortiment dan ook voortdurend aan een kritische evaluatie.
Uiteraard staan kwaliteit en een marktconforme prijs hoog op het lijstje, maar voeg daar gerust ook duurzaamheid aan toe.

In dit kader schakelen we stapsgewijs over naar producten die een duurzaamheidslabel verdienen omdat ze afkomstig zijn van visserijen die hebben aangetoond te voldoen aan de criteria voor duurzame visserij van MSC: de visbestanden worden niet in gevaar gebracht, het leefmilieu in zee wordt geen schade berokkend en de visserij wordt goed beheerd.
In de komende weken (en maanden) zult u merken dat tal van producten toegevoegd worden aan ons – al uitgebreid – gamma MSC-gecertificeerde artikelen.

Een greep uit de producten die u binnenkort met MSC-label zult kunnen aankopen: haring, makreel, verse IJslandse vissoorten zoals kabeljauw, roodbaars, schelvis, … maar ook onze diepgevroren visbrochettes.

Duurzaamheid is dan ook één van de pijlers van de economische activiteit van Marine Harvest Pieters en een bewuste keuze voor de toekomst!