Kayleigh Segaert

Nieuwe GSSI video over duurzame vis met Mowi Brugge en Mowi Ierland

Begin mei lanceerde het Global Sustainable Seafood Initiative (GSSI) hun vernieuwde website en een nieuwe video met de titel ‘Delivering more sustainable seafood for everyone’. Voor de productie van deze video werd onder andere gefilmd bij Mowi Belgium in Brugge en bij Mowi Ierland.

In maart jl. benaderde GSSI ons met het verzoek, of hun cameraploeg opnamen mocht komen maken bij de biologische zalmkwekerijen van Mowi Ierland in Donegal, en bij Mowi Brugge om de verwerkingsactiviteiten van verse vis te filmen. Dit met het doel een nieuwe video te maken over de missie en het werk van GSSI, waarin ze alle stadia in de seafood keten, van aquacultuur en visserij, tot aan de consument, in beeld wilden brengen.

GSSI Mowi Ireland

Eind maart werden de zalmkweekactiviteiten gefilmd bij Mowi Ierland, waarna de cameraploeg op 2 april opnamen kwam maken van de visverwerking bij Mowi in Brugge.

GSSI Mowi Belgium

Het resultaat is nu beschikbaar: vorige week lanceerde GSSI de nieuwe video op hun nieuwe website. U kunt hem hier bekijken: https://www.ourgssi.org/. De video laat de waarde zien die GSSI in alle stadia van de seafood keten toevoegt. Wij ondersteunen hun visie van ‘meer duurzame vis & seafood voor iedereen’ van ganser harte!

Meer over GSSI:

Mowi ASA, ons moederbedrijf, is een van de ca. 90 partners van GSSI, een publiek-private partnership-organisatie. Tot de partners van GSSI behoren grote retailers en foodservice bedrijven, bedrijven die zich bezighouden met aquacultuur en/of visserij, verwerkingsbedrijven, overheidsinstanties en NGO’s voor wie duurzame productie en behoud van gezonde oceanen een belangrijk thema is, zoals het WWF en Monterey Bay Aquarium

De missie van GSSI is, te zorgen voor vertrouwen in het aanbod en de promotie van gecertificeerde vis & seafood, evenals het bevorderen van verbeteringen van certificeringsstandaarden voor seafood. GSSI heeft een Global Benchmark Tool ontwikkeld, waarmee formele erkenning kan worden gegeven aan seafood certificeringsstandaarden die met succes een rigoureuze en transparante benchmarking-procedure doorstaan, die is gestoeld op richtlijnen van de FAO (Food & Agriculture Organization van de Verenigde Naties). Doel van de Tool is het minimaliseren van de impact op het milieu van de productie, vangst, verwerking en het verkopen van seafood om aan de groeiende wereldwijde vraag tegemoet te komen.

De MSC standaard voor duurzame visserij, alsook de zalmstandaard van ASC en de aquacultuurstandaarden van BAP en GLOBALG.A.P. behoren tot de certificeringsstandaarden die tot nu to door GSSI zijn gebenchmarkt en erkend.

GSSI werkt ook samen met het Sustainable Supply Chain Initiative (SSCI) van het International Consumer Goods Forum om een benchmark te ontwikkelen voor sociaal verantwoordelijk ondernemen, specifiek voor de seafood sector.