Julie Ciers

Nieuw in ons aanbod: ASC garnalen

Ons assortiment verantwoorde en duurzame vis- en seafoodproducten is nu uitgebreid met witpootgarnalen (Litopenaeus vannamei) van ASC-gecertificeerde kwekerijen.

Hiermee zetten wij opnieuw een stap in ons continue streven naar verdere verduurzaming van ons assortiment. De ASC-gecertificeerde witpootgarnalen zijn verkrijgbaar als rauwe gepelde garnalen in verschillende gewichtsklassen (van 16-20 tot 31/40 pcs/lb) en als gekookte gepelde garnalen met staartstuk (31/40 pcs/lb).

 

 

ASC = verantwoorde kweek

Bedrijven die gecertificeerd zijn voor de ASC-standaard voor verantwoorde garnalenkweek zorgen ervoor, dat ze bij hun kweekactiviteiten hun invloed op water, natuur en milieu zoveel mogelijk beperken, en dat zij goed omgaan met hun medewerkers en met de omwonenden van de kwekerijen. Deze ASC-standaard behelst maar liefst 103 verschillende indicatoren waarvoor grenswaarden zijn vastgesteld en waaraan de kweekbedrijven moeten voldoen. Zij worden hierop jaarlijks geaudit door onafhankelijke certificeringsinstellingen. ASC-gecertificeerde garnalen mogen geen enkele behandeling met antibiotica of andere medicijnen hebben ondergaan.
 

Veilig, voedzaam en veelzijdig

Onze ASC-gecertificeerde witpootgarnalen zijn van een betrouwbare, hoge kwaliteit, veilig, lekker en voedzaam. Ze hebben een lekkere, licht zoetige smaak en een stevige textuur en zijn bijzonder veelzijdig te gebruiken in allerlei ‘cuisines’ en gerechten.