Mowi opnieuw de meest duurzame eiwitproducent
Mowi is voor het derde jaar op rij de meest duurzame eiwitproducent volgens de bekroonde Coller FAIRR Protein Producer Index, gepubliceerd op 1 december.
Dit onderzoek, dat nu voor de vierde keer heeft plaatsgevonden, beoordeelt de 60 grootste beursgenoteerde vlees-, zuivel- en aquacultuurbedrijven op tien milieu-, sociale en bestuursthema's in lijn met de Sustainable Development Goals (SDG's).
Over de hele linie behaalde Mowi een score van 81 van de 100 en werd ons bedrijf beoordeeld als 'Industry Best' op basis van vele van de criteria - die zijn afgestemd op de SDG's - waaronder de uitstoot van broeikasgassen, ontbossing en biodiversiteit, gebruik van antibiotica, dierenwelzijn, arbeidsomstandigheden, voedselveiligheid en bestuur.


CEO Ivan Vindheim: "Dit toont opnieuw aan dat Mowi voorop loopt op het gebied van duurzame voedselproductie. Ik ben trots en nederig om een organisatie te leiden die een erkende leider is op het gebied van duurzame voedselproductie. Belangrijk is dat de Index benadrukt dat aquacultuur en zalmkweek deel uitmaken van de oplossing om de transitie naar een groene economie te maken.”
Chief Sustainability and Technology Officer, Catarina Martins, voegde hieraan toe: “Ik ben heel blij te zien dat de duurzaamheidsstrategie en -prestaties van Mowi worden erkend in deze wereldwijde beoordeling. Mowi wordt al drie jaar op rij beschouwd als de meest duurzame producent van dierlijke eiwitten ter wereld. Deze prestatie is het resultaat van hard werken en passie voor wat we elke dag doen: voedsel produceren dat goed is voor mensen en goed voor de planeet!”
Over de Coller FAIRR index
De Index is ontwikkeld om financiële instellingen de beste gegevens, analyses en trends over de eiwitsector te bieden, zodat ze die kunnen integreren in hun investeringsbeslissingen en engagementstrategieën. De Index heeft een positieve invloed op trends in de wereldwijde eiwitmarkt van $1,6 biljoen, door er duidelijk de vinger op te leggen waar bedrijfsbeleid of transparantie gebreken vertoont. Het is uitgegroeid tot dé bron voor investeerders om te beoordelen hoe goed belangrijke leveranciers in de voedselketen de risico's op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) managen:
- Broeikasgasemissies
- Ontbossing en biodiversiteit
- Watergebruik en waterschaarste
- Afval en vervuiling
- Antibiotica
- Arbeidsomstandigheden
- Dierenwelzijn
- Voedselveiligheid
- Bestuur
- Duurzame eiwitten
