Kayleigh Segaert

Mowi Global Cleanup Day in Brugge

Na het success van de eerste Global Cleanup Day, in mei 2018, heeft Mowi besloten hiervan een jaarlijkse traditie te maken. Op dinsdag 30 april gingen 31 Mowi Brugge collega’s tijdens de pauze aan de slag met vuilknijpers en vuilzakken om zwerfvuil op te ruimen op het terrein en de omgeving van Mowi Brugge.

 

Mowi’s wereldwijde Cleanup Day is één van de manieren om onze centrale waarde “At Mowi, We Care” uit te dragen. Met onze zorg voor de omgeving in Brugge hebben we ook een bedrag van €620 bijeengebracht voor de MUG Heli.

Onlangs gepubliceerd: Mowi’s beleidsnota wat betreft het gebruik van plastic en het omgaan met plastic afval

Mowi is afhankelijk van schone en gezonde oceanen. Daarom is Global Cleanup Day een terugkerend evenement, en heeft Mowi onlangs ook een beleidsnota m.b.t. het gebruik van plastic en het omgaan met plastic afval gepubliceerd (Engelstalig), met als doel het gebruik van plastic terug te dringen, ervoor te zorgen dat er op verantwoorde wijze wordt omgegaan met plastic afval en dat onze kweeklocaties en terreinen schoongehouden worden.

Reduce, reuse, recycle: omgaan met plastic

Wilt u meer weten over initiatieven van Mowi ten aanzien van het terugbrengen, hergebruiken en recyclen van plastic? Er staan interessante verhalen over het verlagen van het gewicht van plastic verpakkingen en het ‘upcyclen’ van netten van zalmkwekerijen op de corporate website van Mowi.