Kayleigh Segaert

Mowi Belgium Brugge is SDG Pioneer!

Op dinsdag 26 oktober werden in Brussel de SDG Pioneer-certificaten uitgereikt door Alex Mejia, directeur van UNITAR, het VN-agentschap voor opleiding en onderzoek.

UNITAR, het agentschap van de Verenigde Naties, kent Pioneer-certificaten toe aan bedrijven die de 17 SDG's, de Sustainable Development Goals of duurzaamheidsdoelstellingen gedurende 3 jaar geïntegreerd hebben in hun bedrijfsvoering.

Unitar werkt daarvoor samen met VOKA met het VOKA charter “Duurzaam Ondernemen” (VCDO). Het behalen van een Pioneer-certificaat is een eerste internationale erkenning.

“Ondernemingen spelen een sleutelrol in de duurzaamheidstransitie die we met heel de samenleving aan het afleggen zijn.”, zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van VOKA West-Vlaanderen. “Onze Pioneer-bedrijven doen er alles aan om verantwoord met de planeet om te gaan. Dat doen ze niet omdat het moet, wel omdat het de enige juiste manier is om vandaag een onderneming uit te bouwen.”

We zijn trots te kunnen meedelen dat MOWI Belgium behoort tot de 5 West-Vlaamse laureaten van 2021!

De Sustainable Development Goals vormen een uitgelezen kapstok om onze duurzaamheidsinspanningen aan op te hangen en vorm te geven. Deze internationale erkenning versterkt ons in onze overtuiging en ambitie om de ingeslagen weg verder op te gaan. Het SDG Pioneer-certificaat is voor ons, onze partners en klanten een duidelijk bewijs van onze inspanningen en vormt een goede basis om de constructieve dialoog met hen verder te zetten.