Julie Ciers

Marine Harvest Sterk opnieuw gecertificeerd

Na een driedaagse audit werden op 14 juni 2017 de BRC- en IFS-certificeringen opnieuw verlengd, met de hoogste scoreniveaus voor beide certificeringen. Op 27 juni onderging MH Sterk tevens met succes de audit voor de ‘chain-of-custody’ certificering voor MSC, ASC en GLOBALG.A.P.

Marine Harvest Sterk in Lemmer, Nederland, is de coating-specialist binnen de Marine Harvest Group en de hofleverancier van het brede assortiment gecoate producten van Marine Harvest Pieters. Dit omvat gepaneerde producten zoals de bekende kabeljauw- en zalmburgers, evenals andere convenience producten, bijvoorbeeld de zalmrösti, lekkerbekjes, gratino, cordon bleu en delight producten.

Marine Harvest Sterk kan trots zijn op de resultaten van de audits: zowel de BRC- als de IFS-certificering werden verlengd op het hoogst haalbare niveau. Voor BRC is dit het AA-niveau en voor IFS is dit ‘higher level’. Voor IFS werd een score van 98% behaald, net als bij de vorige IFS-audit in 2016. Voor BRC was de totaalscore zelfs nog iets beter dan bij de vorige audit. Bij de ‘chain-of-custody’ audit werd er geen enkele tekortkoming geconstateerd en gaf de auditor aan onder de indruk te zijn van het bewustzijn met betrekking tot het verwerken van MSC, ASC en GLOBAL.G.A.P. producten binnen het bedrijf.

Deze hoge scores onderstrepen het feit dat kwaliteit en traceerbaarheid grondig zijn ingebed in de cultuur van ons bedrijf. Ze getuigen ervan dat iedereen zijn of haar uiterste best doet om te voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en de strengste normen na te leven. Voortdurende verbeteringen van onze processen en het leveren van uitstekende producten en service is dat wat we iedere dag opnieuw willen bereiken.

Dank en felicitaties aan het hele team van Marine Harvest Sterk voor hun focus en steun, die onmisbaar zijn voor het behalen van dit uitstekende resultaat.