Julie Ciers

Marine Harvest Pieters steunt de Bewuste Visweek

Door overbevissing, bijvangst, vervuiling, schadelijke vistechnieken en klimaatverandering staan de oceanen wereldwijd onder druk. Overbevissing is een probleem dat ons allemaal raakt. Niet alleen komt de voedselvoorziening in gevaar, ook miljoenen arbeidsplaatsen en ecosystemen staan op het spel.

Omdat de visserij niet in de vraag kan voorzien, wordt er steeds meer vis gekweekt, maar ook de kweek van vis kan grote gevolgen hebben voor natuur en milieu. Het is dus essentieel dat de visbestanden op een duurzame manier worden beheerd, voor de komende generaties.

Door vis met het MSC- of ASC-keurmerk te kopen weet u als consument zeker dat u vis koopt die uit een duurzame visserij of een verantwoorde kwekerij komt. Zo draagt u bij aan het behoud van gezonde oceanen vol leven.

Om het gezamenlijk initiatief “Bewuste Visweek” van WWF, ASC en MSC te steunen stellen we daarom gedurende de hele maand september visproducten centraal die op een duurzame manier verkregen zijn en die onze waardevolle levensbronnen respecteren. Ook voorzien we een verse “duurzame vis”-promotie tijdens de “Bewuste Visweek” van 26 september tot 2 oktober 2016.

Duurzaamheid is één van de pijlers van de economische activiteit van Marine Harvest Pieters en een bewuste keuze voor de toekomst!