Julie Ciers

Marine Harvest erkend voor milieuprestaties

Marine Harvest scoort met een 'A-' beduidend boven het sectorgemiddelde van het Carbon Disclosure Project (CDP) wat betreft milieuprestaties.

De score wordt afgezet tegen die van vergelijkbare bedrijven uit de Consumentenverbruiksgoederen sector en de Levensmiddelenindustrie; vergeleken daarmee valt Marine Harvest’s score in de categorie ‘Leadership’.

In het scorerapport wordt Marine Harvest’s prestatie als volgt samengevat: “Dit uitstekende resultaat laat zien dat de Marine Harvest Group een reeks activiteiten heeft geïmplementeerd om klimaatverandering te beheren, zowel in de eigen operaties als daarbuiten. Bedrijven op het CDP ‘Leadership’ niveau leveren hiervan bewijs op ten minste een van de volgende aspecten: betekenisvolle doelstellingen en activiteiten om uitstoot te beperken en geverifieerde of gecontroleerde uitstootgegevens.”

Ecologische voetafdruk

Marine Harvest Group Manager Environment & Sustainability Catarina Martins zei: “De gemiddelde CDP-score in deze sector was C, dus Marine Harvest heeft beduidend hoger gescoord dan gemiddeld. Dit is een resultaat waar we heel tevreden over kunnen zijn.”

CDP score

“We ondernemen diverse acties wat betreft klimaatverandering. Onze wereldwijde doelstelling is het energieverbruik van onze verwerkingssites in 2018 met 10% te reduceren. We hebben een beleid wat betreft klimaatverandering, minimumeisen aan het rapporteren van energieverbruik en energiebesparingsinitiatieven. We zijn ook onderdeel van HighEff, een centrum voor een Energie-Efficiënte en Competitieve Industrie in de toekomst. Dit is een van Noorwegens centra voor onderzoek naar milieuvriendelijke energie.”

Ze voegde hieraan toe: “De CDP-score over 2017 is een erkenning van onze transparantie en ambitie wat betreft het verminderen van ons energieverbruik en terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. Marine Harvest werkt aan een groot aantal energiebesparende maatregelen, hetgeen van grote invloed is geweest op deze score.”

CDP

Over het CDP

Het Carbon Disclosure Project (CDP) is een internationale non-profit organisatie die tot doel heeft investeerders, bedrijven, steden, staten en regio’s in actie te laten komen om een werkelijk duurzame economie te bewerkstelligen, door hun invloed op het milieu te meten, openbaar te maken, te begrijpen, en te beheren.