Kayleigh Segaert

Groen licht voor nieuwe poetsvisjeskwekerij Marine Harvest Schotland

Recent ontvangen goedkeuring voor nieuwe kweekfaciliteiten betekent een belangrijke uitbreiding van Marine Harvest’s mogelijkheden om zeeluis met niet-medicinale methoden tegen te gaan.

 

Marine Harvest heeft goedkeuring gekregen om in Machrihanish, in het zuidwesten van Schotland, een nieuwe kwekerij te bouwen voor lipvissen – poetsvisjes die zeeluis van de huid van de zalm eten. De nieuwe kwekerij wordt 20.000 m² groot en zal worden gebouwd naast Marine Harvests bestaande poetsvisjeskwekerij in de regio Argyll.

In de nieuwe faciliteiten kunnen per jaar 1 miljoen lipvissen worden gekweekt, een aanzienlijke uitbreiding van Marine Harvest’s capaciteit, die tot nu toe ca. 100.000 poetsvisjes per jaar was in Schotland.

Ben Hadfield, Managing Director van Marine Harvest Schotland, zei: “Wij zijn bijzonder blij dat de autoriteiten achter dit project staan. Dat geeft ons de mogelijkheid om veel meer lipvissen in te zetten om zeeluis – een van onze belangrijkste uitdagingen – tegen te gaan. Dit project zal ook leiden tot nieuwe werkgelegenheid en helpt de fragiele economie in dit landelijke gebied te ondersteunen.”

Kweekfaciliteit voor poetsvisjes

Meer nieuws over poetsvisjes vindt u hier: