Julie Ciers

Gouden medailles voor gerookte Mowi zalm

Onlangs werd aan gerookte Mowi zalm - onderscheiden voor zijn superieure kwaliteit en smaak: de internationale organisatie Monde Selection kende Gouden Medailles toe aan niet minder dan drie gerookte Mowi zalmproducten.

De wereldwijde organisatie Monde Selection – opgericht in 1961 – heeft als missie het beoordelen van consumentenproducten op hun kwaliteit, waaraan bronzen, zilveren of gouden kwaliteitsprijzen toegekend kunnen worden.

De Monde Selection kwaliteitslabels worden toegekend door een geheel onafhankelijke, professionele jury, die o.a. bestaat uit chefs met Michelin sterren, leden van de Franse Culinaire Academie, universitaire docenten en deskundigen op het gebied van voeding en gezondheid. Jaarlijks worden meer dan 3.000 producten uit meer dan 80 landen beoordeeld.

De gerookte Mowi zalmproducten waaraan de prijzen werden toegekend zijn het resultaat van een nauwe samenwerking tussen het Sales & Marketing team van Marine Harvest in Japan, waar deze producten worden verkocht, en Marine Harvest Oostende waar deze Noorse Mowi zalm van topkwaliteit op traditionele wijze droog gezouten wordt, op beukenhout wordt gerookt, gesneden en verpakt. 

We kunnen gerust stellen dat dit betekent dat de “drooggezouten, op vel gerookte zalm” van Marine Harvest Oostende, zoals de Pieters gerookte zalm van foodservice, bij deze een Gouden medaille gekregen heeft!