Kayleigh Segaert

Geslaagde audits voor Marine Harvest Pieters Brugge en Sterk

Tijdens de maand september slaagden zowel Marine Harvest Pieters Brugge als Marine Harvest Sterk (Lemmer, Nederland) voor hun chain-of-custody audits met zeer goede resultaten.

Marine Harvest Pieters Brugge

Op 13 september behaalde Marine Harvest Pieters Brugge de best mogelijke resultaten voor :

  • ASC (Aquaculture Stewardship Council): verantwoord gekweekte vis, schaal- en schelpdieren.
  • MSC (Marine Stewardship Council): duurzame visvangst en traceerbaarheid.
  • GLOBAL G.A.P. : voedselveilige en maatschappelijk verantwoorde productiewijze.

Op 17 september werd ook de Bio-audit door Certisys even succesvol afgesloten. Deze certificering waarborgt dat de bioproducten voldoen aan de EU-verordening voor biologische landbouw. De focus ligt hier bij de controle en de herkomst van de producten. De certificeringsinstantie had geen enkele opmerking of aanbeveling voor verbeteringen.

 

Marine Harvest Sterk

Op 27 september slaagde ook Marine Harvest Sterk in Lemmer voor de MSC, ASC en GLOBALG.A.P. chain-of-custody audit met een goed resultaat. De auditor was tevreden over het bewustzijn en de capaciteiten met betrekking tot de traceerbaarheid van MSC-, ASC- en GLOBALG.A.P.- gecertificeerde producten binnen Marine Harvest Sterk.

Op 4 oktober behaalde MH Sterk de RSPO-audit met een geweldig resultaat zonder enige tekortkoming. RSPO is een certificering met betrekking tot duurzame palmolie, waarvan het doel is ontbossing te minimaliseren, de biodiversiteit in de bossen te beschermen en de basisrechten en levensomstandigheden van de werknemers, kleine boeren en inheemse volkeren van plantages te respecteren.

Al deze geweldige resultaten worden steeds weer behaald dankzij de inzet, kundigheid en prestaties van alle betrokken collega's. Daar zijn we trots op!