Kayleigh Segaert

Gecontroleerd visbeleid in IJsland

Naar jaarlijkse traditie worden ook dit jaar IJslandse gebieden afgesloten voor de visserij ter bescherming van onder andere kabeljauw en platvis.

Gebieden ten zuidwesten van IJsland dienen beschermd te worden in de periode wanneer kabeljauw en platvis kuit schieten. Vanaf 1 april werden de nodige maatregelen getroffen om overbevissing te voorkomen en de quota goed op te volgen. Zo mag er binnen de 20 mijlen niet gevist worden op kabeljauw.

Met dit verbod zullen kleine vaartuigen niet in staat zijn om uit te varen en dagvisserij aan te leveren. Onder andere kabeljauwschelvis en pladijs zullen tijdens deze periode minder gevangen worden.

Duurzame visserij

Mowi blijft actief inzetten op een duurzame en gezonde aanpak van vis. Duurzaam vissen is nodig om onze oceanen te beschermen voor komende generaties. Daarom kiezen we steeds voor MSC-gecertificeerde vissoorten.

Het MSC-keurmerk dat duurzame wildvangst-visserijen erkent en beloont, garandeert dat vis, schaal- en schelpdieren afkomstig zijn van duurzame visserij. Het MSC-keurmerk moedigt consumenten aan om de meest duurzame keuze voor vis en visproducten te maken.