Julie Ciers

Garnalensector krijgt MSC-keurmerk voor duurzame visserij

Op dinsdag 12 december kreeg de Duitse, Deense en Nederlandse garnalensector het MSC-keurmerk uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de Landbouw- en Visserijraad in Brussel. Namens Nederland ontving Kees van Beveren, voorzitter van de Coöperatieve Visserij Organisatie, het MSC-keurmerk. "Wij zijn ontzettend trots dat de visserij op de Noordzee garnaal nu ook wordt bestempeld met het duurzame MSC-keurmerk", vertelde Van Beveren namens de Nederlandse garnalenvissers tijdens de bijeenkomst.

Van zodra beschikbaar zal MH Pieters MSC gecertificeerde noordzeegarnalen in het assortiment opnemen.

Gezien het aanbod in versverpakt voor het komende jaar gedeeltelijk gebaseerd is op voorraden die aangelegd zijn in dit najaar van 2017 (nog niet voorzien van een MSC certificatie) en er voor een MSC gelabeld product geen mengeling van gecertificeerd en niet gecertificeerd product mag gebruikt worden, zal het nog een hele tijd duren voor het MSC product courant beschikbaar is.

In het algemeen dient 2018 zich opnieuw aan als een erg moeilijk jaar voor NZ garnalen. De prijzen liggen nu al hoog, en tenzij de voorjaarvangsten uitzonderlijk goed zouden zijn, mogen we ons verwachten aan gelijkaardige prijsniveaus als we in de zomer van 2017 gezien hebben.

 

MSC garnalen