Julie Ciers

Beauty tip van Posh Spice: Eet elke dag zalm!

Victoria Beckham eet letterlijk elke dag zalm... voor een perfecte conditie van haar huid.

Victoria Beckham – in haar vorige leven bekend als Posh Spice van de Britse meidengroep de Spice Girls – presenteerde onlangs haar eigen makeup lijn. In dat kader werd ze geïnterviewd door het online mode-magazine Net-a-Porter en vertelde ze wat haar persoonlijke ‘beauty routine’ is.

Zo kwam haar – voor velen misschien nogal ongebruikelijke – advies voor huidverzorging naar voren. Ze gaat al jaren naar een dermatoloog in Los Angeles, ene Dr. Harold Lancer. Victoria kreeg van hem het advies om elke dag zalm te eten,  ja “werkelijk elke dag, bij het ontbijt, de lunch of het avondeten; je moet het iedere dag eten”. En dat blijkt te werken! Zoals Posh Spice aangeeft, had ze vroeger echt een problematische huid en is die dankzij Dr. Lancer’s advies nu in perfecte conditie.

Posh Spice’s beauty tip is zeker niet uit de lucht gegrepen: zalm is rijk aan omega-3 vetzuren, waarvan bewezen is dat ze een ontstekingsremmend effect hebben in ons lichaam – naast de andere positieve effecten van deze essentiële vetzuren: ze bevorderen de gezondheid van hart en bloedvaten, en er zijn aanwijzingen dat ze ook helpen Alzheimer en depressies te voorkomen. Dus ook al heb je al een perfecte huid, er zijn genoeg andere redenen om vaak zalm op het menu te zetten!

Klik hier voor een overzicht van ons assortiment verse, gerookte en diepgevroren zalmproducten, of kijk eens naar onze heerlijke recepten met zalm voor lekkere en gezonde inspiratie!

Foto: Rob Kim/Getty Images

Victoria Beckham